❤FolloW me❤

Saturday, July 22, 2017

I'm here again.. today..2017, July 22nd

Assalamualaikum...

Kembali lagi ke ruangan ini setelah sekian lama menyepikan diri.

Seriously, start sahaja kerja, kau punya life macam dah tinggal "0"

Pergi kerja, balik kerja. Hujung minggu kat rumah, kalau rajin, keluar jenjalan, hang out with family / friends.. kalau tak, mereput je la kat rumah.

Btw, nak cerita...

Finally, i da dapat lesen kereta awal bulan lepas.. then kereta otw nak berjumpa tuan dia.
hihihi.. Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah s.w.t bagi.

Walaupon kerja stress bagai nak mampooooosss.... dapat gak la merasa kereta sebijik.

Walaupon x mahal, tapi still x murah.. hehehe

******

Oh my.. i just realize, last entry 6th january 2016... and now already July 22nd, 2017.

Setahun lebih.... seriously.... huhuhuhu... memang bersawang.. berhabuk gila blog aku!

huhuhu......

******

Tahun ni.. boleh la.. nak aktif berblog balik.. tapi cerita dia.. ikut suka hati nak cerita ape..hehehe

::ni update blog masa tgah keje.. fuh.. nasib ari sabtu.. kalau x, kena fire dengan bos aku::

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

Wednesday, January 6, 2016

Jangan Biarkan Blog Bersawang!

Assalamualaikum....
selamat pagi....
update blog ciket ari nie...
 tajuk kat atas x kena langsung..kan? hihihi

btw.. Selamat tahun baru... tak terlambat lagi kan?hehehe
umur pon da baru...24 tahun (by year)...muda lagi kot...
sekarang ni da last semester.... tengah musin final sekarang ni..
next paper 14hb (petang) and 15hb (pagi)..
aku dah nampak kegilaannya disitu since skrg ni aku tengah bermalas-malasan lagi...

LIST  

13hb Januari : Presentation LI
14hb Januari : Paper food processing (petang)
15hb Januari : paper Special topic (pagi)
19hb Januari : VIVA
27hb Januari : submit hardcover..

ok.. untuk aku punya FYP.... masih sibuk analyze data sedangkan orang lain da sibuk writing...
apekeheeee???? aku sedang menggila sekarang ni..menggila dgn data heavy metal aku...
doakan aku moga dpt habiskan pelajaran aku sem ni ya.... x larat da...
SUSAH NAK DAPATKAN SEGULUNG IJAZAH.... ayat tu aku selalu ulang sejak buat FYP ni..
huhuhu...

btw.. ari ni moh kita memasak lagi....
ari tu aku try buat cheesekut.. alhamdulillah,buah hati kesayangan hamba cakap sedap...
minggu lepas buat puding trifle, pastu kena puji lagi....kembang semangkuk la akukalau bab-bab kena puji nie.... hahaha... :D
hari ni, kita buat puding trifle lagi...
nanti aku update lagi pasal bnda tu...
now...chaw  dulu..
take caresemua. jgn rindukan aku...
puihh.... :p konon ada nak rindu kat hang!!

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

Sunday, August 23, 2015

Homemade Kek batik

Assalamualaikum..

sejak dua menjak ni, ak memang alah kalau tgok resepi kek yang senang2.... terasa tangan gatal nak memasak...

'cheh.... nak menunjukla tu yang dia pandai masak!'

oo... idokkk,... sejak umur meningkat ni tahap kesedaran bahawa pentingnya memasak untuk mengisi perut2 orang yang kita sayang ni mula timbul... =_=

sebelom ni aku da macam orang x betol.. tiap2 bulan nak buat puding....puding buah.... puding buah... puding buahhh.... laici.. buah campuq... jagung... habis aku tibai...

selepas raya ari tu selamat buat puding kuah kastard... puding ntah ke mana.. kuah kastard je yang aku makan mcm makan aiskrim.... :D

raya ari tu selamat buat sushi n coleslaw... (tu pon kena marah sbb p jamu orang makan mknn jepun pd hari raya pertama..)
  (=..=)
ADA AKU KESAH??

semalam.. berjaya siapkan kek batik....
alhamdulillah..berjaya... :D
nak berkongsi resepi kek batik walaupon aktaw ramai yang da tahu nak buat.. aku je yang jakun baru taw nak buat benda tu.... ohh... one more time.... ADA AKU KESAH?
mbahahahaha....

1st time buat..biar x chantek tp tetap habis dimakan.. :D
aku tabur milo kat atas tu..

2nd time buat untuk officemate... nampak x chantek jugak.. 
tapi x pe.. keikhlasan terserlah...
mbahahaha
ak tabur badam cincang kat atas tu...


RESEPI KEK BATIK

250g mentega @ 1 buttercup
1/2 tin susu pekat (nak kurang or lebih itu terpulang pada korang)
3 sudu besar serbuk koko (nk letak milo pon boleh...)
esen vanilla (xletak pon x pe..chek x letak)
1 paket biskut marie

cara-cara..

1) cairkan mentega/ buttercup pada api sederhana
2)masukkan serbuk koko dan susu pekat. kacau sebati hingga tiada ketulan koko... (api sederhana)
3) masukkan biskut marie kedalam kuali berisi coklat. gaul rata...
4) then masukkan ke dalam loyang /bekas. tekan2sikit kasi dia mampat..
letak dalam peti ais dlm 3 or 4 jam...


sekadarperkongsian.... benda paling senang nak buat.. bagi akulerr... :D
sharing is caring...

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤