❤FolloW me❤

Monday, January 17, 2011

Kelas AQ??????

ape mende AQ tu? hahahaha.... bagi yg tak tau, AQ tu singkatan kepada Akademi al-Quran yg ditubuhkan oleh KMI. Ape pulak la KMI ni..... aduiiii.... huhuhuhu..... KMI ni lak singkatan kepada kelab minda Islam. da tu, ape motifnya aku bawa topik ni ke tengah? ( ceh, macam nk p lawan jer main tengah2)
aku sedang menanti masa untuk ke kelas AQ la.... start pkol 9 malam... duk menghitung masa, minit dan saat. ape istimewanya kelas AQ? of course la dia nk sruh semua student UiTM ni pandai mengaji Al-Quran. jgn kata pelajar UiTM ni x pandai mengaji lak!!!
sebenarnya dia nak mengukuhkan lagi cara bacaan dan *lagu (taranum) kita lam bacaan. kelas AQ terbahagi kepada 3
*iqra'
*tahsin
*taranum
kelas dibawah setiap di atas itu lak ad la dalam 3, 4 or lebih dr tu....
itu menunjukkan pelajr UiTM ni semakin berminat ke arah keagamaan... hehehehe... hope so... harap berkekalan la.... jangan masuk AQ sekadar nk dpt merit or ape2 je la... biar dia datang ikhlas dalam hati.... jgn buat semata-mata nak dapatkan sesuatu... bukan Allah je x suka, saya pun x suka...jangan terasa hati yer bg yg terasa pedas tu... saya ni x sediakan makanan berpedas dalam ni.... menu pun sy x letakkan... harga tuk semua tu? lagilah xderrrr.... so, time 2 go... catch you later...
❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

No comments:

Post a Comment

♥Budak Chubby mintak Comment♥