❤FolloW me❤

Wednesday, January 18, 2012

mouse operation

laptop kena serang virus pon aku masih buka lagy lappy nie... huhuhu.... aku pasang broadband, automatik google crome kuar... x jd cam sblom nie... click google crome, kuar window media player... sedey tol....
skang bukan nak cite sal aku punya lappy, tapi nak cite sal pengalaman bedah tikus tadi...
first masa nak gunting outer skin dia 2, memanh sah2 aku x tengok... kecian tengok tikus 2....
masa team aku ngan bedah badan dia, aku dan dan je p sembang ngan abang yg jaga makmal 2...
tya dia, sekoq tikus 2 berapa hinggit.... dia jawab, sekoq 2, dalam rm25.. hui... mahal gabak... da la beli mahal2, pas2 bedah... da bedah, buang cam 2 lak... haish.. mbazir.....
sambung balik!!!
then, diorang da teroka ape yg ada lam badan si tikus 2.... liver ada 6, testis 2 ( ok, tikus yg kitorang bedah jantan k...), jantung dia masih berdenyut lg.... small intestine... large intestine, gall bladder n mcm2 la...
function lam bdn dia sama ngan tubuh manusia...
lepas teroka ape yg ad kat dalam badan dia, lecturer ganti kitorang suh bedah atas lg coz nak tengok trachea dia... time 2 diorang tanya sape nak buat... aku dengan senang hatinya nak mencuba... berbekalkan semangat n rasa nak ada pengalaman bedah tikus, dengan pegang forcep n gunting kecil, aku mula bedah dia punya leher.... best gak maen bedah2 nie... huhuhu....  da nampak dia punya trachea.. member aku lak suh bka sikit agy dia punya kulit leher 2... takot gak aku sebenarnya.... takot terpotongg dia punya aorta... kan x saje2 berdarah...tapi, da terlanjur, forcep aku 2 terpotong aorta tanpa aku sedari... berdarah.... masa 2 tikus 2 masih bernyawa lagy... keciannyer.... maafkan aku, TIKUS... :(
ni gambaq tikus yg telah dibedah..





mouse organ



me and my beloved frenzs

mesti ada orang pK, zalim kan bedah tikus ni.. x berdosa ape2 pon... tapi kitorang nak wat cam ner... terpaksa lakukan demi research kitorang....
:(

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

No comments:

Post a Comment

♥Budak Chubby mintak Comment♥