❤FolloW me❤

Friday, January 6, 2012

selamat pengantin baru


uik...pejam celik....pejam celik...lagi seminggu majlis perkahwinan anak saudara aku, si wawa nih...
smalam dia mesej aku tanya aku dapat pi x majlis dia nanti... alamak... problem2... macam mana nak pergi sayang oi...
su ten ada kemahiran insaniah minggu depan...su ten mintak maaf sanngat2... x dapat la su ten kenal bakal anak saudara baru...huhuhu..... su ten taw wawa kecewa coz dr tahun lepas agy wawa mesej kat su ten ingatkan su ten...agar x lupa majlis wawa nanti....huhuhu... su ten minta maaf sangat2.... kalau la KI tu x penting, mahu jer su ten ponteng... 
ape pon wawa... su ten ucapkan selamat pengantin baru.. moga bahagia ke anak cucu.... jadilah isteri yang menyenangkan hati suami... isteri yang taat pada perintah suami...isteri yang membahagiakan hati suami... isteri yang patuh akan perintah suami... jangan keluar rumah tanpa izin suami....
cakap sal keluar rumah tanpa izin ni kan.... su ten ingat zaman sekolah dulu... ustazah pernah cakap.... lepas jer kawen...masa selesai semua tu, mintak izin suami tuk keluar rumah sepanjang perkahwinan..kononnya mintak izin untuk selama-lamanya... 
maksud su ten kat sini, bukannya mintak izin keluar umah coz nak jumpa lelaki lain ke ape.... tapi keluar rumah... cnthnya nak sidai pakaian kat luar, nak siram pokok bunga ke ape ke... dengar memang lawak... tapi itukah hakikatnyer... selangkah kita keluar dari rumah, even nak siram pokok bunga, kena ada izin dari suami.... mesti wawa pelikkan macam mana su ten boley tahu banyak perkara pasal nikah kawen nih? su ten kan major law bab nikah kawen nih... hahaha.... 
wawa, pengalaman mematangkan kita... su ten tengok semua tu dari mak-mak sedara wawa yang lain... ada tu su ten tegur mak-mak sedara wawa yang laen tu.... bukan nak berlagak pandai lawpon su ten ni adik bongsu mereka, tapi su ten rasa memang patut su ten tegur.... ari tu, su ten tegur akak ipar su ten.... mahunya sehari dia perang dingin ngan su ten... adoi... ape daa... org cakap yg sbenar... bkannya cakap yang bukan2...
huha sana huha sini... tapi untuk kebaikan dia.. nasib baik la dia x merajuk lama...sehari jer abis lama... macam-macam la diorang tu....
wawa, jadilah isteri yang menyenang hati mertua...bukan saja suami coz wawa kawen ngan anak dia... so, after kawen, mak dia akan jadi macam mak kandung wawa jugak... su ten nak yang terbaek tuk anak sedara su ten... jadi wawa jagalah diri sepanjang jadi isteri dia... wawa ngan dia da lama couple.. da taw ape yg dia suka, apa yang dia tak suka.... buat apa yang dia suka selagi x bsimpang dari ajaran ISLAM, and jangan buang apa yang dia x suka....
law dia degil, wawa piat jer telinga dia...hahaha... guarau je sayang oi.... mane boley wat suami cam tu.. berdosa.... lau gurau2 manja tuh tak ape la kan... hehehe....
da besar anak sedara su ten... tua stahun dari su ten lak tu... hai... cepatnya anak sedara su ten nie nak kawen... su ten kat sini x abeh blaja lagi taw... su ten frust lagi nih... x dapat tengok wawa kawen... geramnyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ape pon, tahniah dari su ten sekali lagi....
nanti wawa dapat anak, da jd nenek lak dah su ten nie... nanti kena panggil nek su... ah, tidak!!! it sound like i'm too old... no...no..no.... nanti nak suh anak wawa panggil su ten gak... hahaha...
ok sayang yerk.... hahahaha....

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

No comments:

Post a Comment

♥Budak Chubby mintak Comment♥