❤FolloW me❤

Monday, April 9, 2012

1 TaHuN

8 April 2012 - 1 year (sunday)
nampak kek kat atas 2? kek coklat kukus yg dibuat khas tuk pertama kalinya oleh akak aku (alang) dibantu oleh aku and Irfan sehari sebelom birthday baby cute 2.... 
caye x kek kat ats 2 buat sendiri? hohoho.. percayalah.... nak buat kek nie memang senang... tapi guna cara tradisional la.... x guna mesin putar sebab kat umah nie x der... law kat kampung ada la sebab mak sedara aku 2 berniaga kuih raya.... 
alang berusaha gigih nak buat kek ni khas tuk her only son.... putar punya putar, adun punya adun.....
dapat la jadi dua biji kek... adunan yang lebih, dia buat cup cake... lam gambaq, ad kat sebelah...
pagi buat kek..... smpai la ke petang.... coz, lepas kukus kek coklat tu sejam lebih, kena sejukkan dia dulu... then sediakan adunan cream coklat kat atas kek....
nk buat cream coklat tu, dia guna whipping cream, coklat bar yg da dipotong halus ( aku lar yg potong tu.... sambil tengok citer cina.. naseb baek x terpotong jari... huhuhu...) lepas siap sebatikan whipping cream ngan coklat and jadikan dia sedikit pekat, terus tampalkan krim coklat tu kat atas kek... 
petang da kan.... lepas da siap, sediakan bahan tuk nak wat gulai daging lak.. aku lak sibuk ngan dadih 
jagung + coklat aku.... simple je kot.... huhuhu.... 
malamnyer, akak aku bersedia nak gulaikan daging yg tlah dipotong... aku lak tolong jaga anak sdara aku.... abg ipaq aku duk main game...
masak je gulai daging, main tiup2 belon n gantung belon kat dinding n syiling... 
gambaq 2 sikit jer ada ngan aku.. yg len ada ngan akak aku... so, x ley nk upload byk2...
yg sedeynya, birthday boy demam malam 2... kecian tol... 
ape pon irfan, su ten ucapkan Happy Bitrhday tuk pertama kalinya....
be agod boy to ur parent bila da besaq nti yerk...
always love u baby....
:)


majlis tu berjalan seperti biasa walaupon wat secara kecik2.... abg ipaq aku jemput member2 dia.. time dorg datang, aku x join coz memerap lam bilik... bukan sombong, tapi segan...
ngehngehngeh...
pujian buat alang, 
walaupon kek 2 pertama kali dia buat, tapi honest, memang sedap....
dia cakap birthday aku nati dia suh aku mai sni lagi n dia akn celebrate birthday aku lak...
kekekeke... 
tengok la law ayah kasi pi plak kat KL nie...


nie kek yg telah dipotong oleh Irfan dibantu oleh ayahnya...
:)

p/s: nk resipi kek coklat kukus, bley mintak ngan saya... :)

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

2 comments:

  1. Sy prnh buat kek kukus coklat mcm ni jgk. Agk sedap, lgi2 klu byk coklat kat bhagian luar, waaaah.... Tp tringin nk oven btul2, boleh buat mcm2 kek kan? Apapun, happy belated birthday!

    Err, smpaikn yg ucapan tu drpada wrga asing, haha!

    ReplyDelete
  2. yup.. law ad oven mmg bley wat mcm2... tQ sis AI.. sy akn smpaikan ucapan 2 kat little boy 2.. hahaha... :)

    ReplyDelete

♥Budak Chubby mintak Comment♥