❤FolloW me❤

Monday, November 26, 2012

back after 5 days - nk bersegmen??

credit to : en Google

Haippp... assalamualaikum....


da lama an aku x hupdate blog nih.... da 5 hari aku x story mory ngan korang kan? Kan?? Kan??? :p
 
btw, aku sikit punyer busy... tmasuk ary nie da 4 ary aku jaga mak aku kat hospital (HSNZ). Mak aku da ditukat ke wad biasa seminggu yang lepas. Alhamdulillah..... positive... ada perkembangan. Laupon x ley cakap, time aku tanya nak balik ke? Mak aku tgk aku n kedip2 mata dia.... skang nie tak bley balik lagi sebab mak aku demam... suhu badan naik turun naik turun.. sekejap 39°C kejap turun 38.5°C.. pastu naik balik... 3 hari lepas, mak aku kena sawan sebab suhu badan terlalu tinggi... bnasib baik aku sedar dari tidur.. almaklum la kan da 2 hari aku tidur atas kerusi berbantalkan sisi katil, ari 2 bed sebelah mak aku kosong, so aku panjat la katil 2. Tido x ingat dunia... aku tersedar pon bila dengar suara cam orang mengeruh2 cam 2 la.. dalam mamai aku bangun tekan loceng n pi terkam kat doc... nasib baik x jadik pa per.... 

duk syok2 menaip n3 ni pon sebab aku da balik umah... 
ayah aku ganti teman mak kat sana.. 
malam nanti akak aku lak ganti ayah...

hari pertama aku kena teman mak kat sana, anak sdara aku si Zarif nie berkhatan... erkk... da besaq da... lepas nie kalau ko wat aksi togel bogel depan su ten memang aku hambat ko ngan penyapu zarif.... Si arif (anak sdara merangkap musuh ketat aku) da ikut abah ngan ma dia balik kampung. Skang nie musim durian. Abang aku balik sana sebab nak tunggu durian jatuh... aishmenn.... aku seenaqnya hairan la jugak ngan si Arif nie... sebelum nie ma dia ajak bukan main ajak, puas duk paksa balik kampung dia, tapi hampas... dia x moo... tapi kali nie, laju jer dia nak pi.. aku pon tanya la ibu si zarif nie, asal sesenang jer musuh aku 2 ikut ma dia balik kg, ibu sizarif nie cakap... ‘abah dia janji nak ajak dia pi mancing kat sana... umpan nak suh balik kg...’ ohh... ok.. patut la laju jer... nak pi memancing.. dia memang hantu memancing....


 



betul ke??? Hakhakhak.. betol2... for the 1st time ever n ever.. aku nk try bersegmen.... nanti aku post segmen aku....  tapi.... ad ke yang nak join?? Risau tol.. da la blog aku nie x femes... adoi la....... apepon... tawakkal... hehehe....

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

4 comments:

♥Budak Chubby mintak Comment♥