❤FolloW me❤

Sunday, November 4, 2012

Cinta... Komen anda??


daripada cinta kita dapat lihat pelbagai ragam manusia. ada yang jenis begini. ada yang jenis begitu. ada yang kadang2 sampai tak tidur malam. ada pula orang yang kalau boleh nak tengok si dia tiap2 hari.. tak dapat tengok dia, tengok bumbung rumah pon dah jadi....betul tak??
 ada orang cakap cinta nie bahagia... 

"untukmu ku rela rentasi lautan berapi, gunung-ganang rela ku daki"
ada pulak orang cakap cinta nie derita.. 

"you nak duit i bagi, you nak kereta i beli, apa lagi yang tak cukup?"
"i tak nak you menduakan i"
"sepanjang kita bercinta ada you nampak i dengan orang lain?"
"i tak sanggup kehilangan you. kalau boleh setiap masa i nak you ada depan mata i"
"kalau macam tu jom kita kawen"
"Tak nak!"
"You selalu macam nie. nak berkepit dengan i siang malam. bila ajak kawen you pulak tak nak! 
mak bapak i dah tanya taw tak!" 
"I nak kawen dengan you, bukan dengan mak bapak you!"

n ada jugak orang cakap cinta nie so-so... 

"apa perasaan you bila dah bercinta nie?"
"Biasa jer. tak der berubah apa-apa pun"
"erk??"
 
sesetengah yang cakap cinta ini meletihkan..

"Aku penat la dengan dia nie. selalu jer nak aku ikut kepala dia jer. dia nak shopping, suruh aku teman, dia nak jumpa client, suruh aku hantarkan, nak keluar lunch ngan dinner, nak aku temankan, kalau tak call, dia cakap aku ada orang lain. bila call pulak dia cakap aku nie menyibuk. hujung minggu pulak ajak pi dating. kalau sekali seminggu tak pe la jugak. nie tiap2 minggu. aku pun nak rehat jugak! penat taw tak!!"

jadi apa komen anda tentang cinta?


❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

12 comments:

  1. haha.... cinta mmg byk ragam.. mcm kisah cinta akak pun byk ragam and dugaan n ujian.. sabar and berdoa jer byk2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... kan akak kan... kdg2 pening tgk org bcinta.. tgk contoh adik-beradik kat umah pon dah naik senak perut2... ha3..

      Delete
    2. haha..~~ nk tgok adik.. akak anak tunggal.. tp tgok kje dgn kerenah pekerja tu.. mmg sgt2 pening..

      Delete
  2. bg CP nih , cinta nih ohsem , manusia ni memang dilahirkan untuk cinta

    why ?

    1)cinta pada tuhan- kerana cinta tuhan kita lahir ke dunia , diberi peluang untuk melihat dunia nih , merasai untuk menjadi manusia. even we ordinary human , ALLAH ankat kite lebih tinggi dari malaikat ..

    2)cinta pada keluarga- bukak je mata , we fall in love 4 our mother and father right . nih la 2 orang pertama yang kita nampak selepas bukak mata dan kite terus suka parents what ever they look like kan , hodoh cmne pown , we fall in love for them

    then cinta kekasih tuh CP tak dapat nak ranking kan , hehehe , but believe cinta selepas nikah , pasti ohsem ...

    ReplyDelete
  3. we still remember the pain eventhough we had forgive him <3..
    We always forgive him because that it a love..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... sme v me.... but y, i suddenly think of him after 6 months we broke up? speechless.... is that mean that i'm still in love v him? huhuhu

      Delete
  4. cinta tu selalu org kate buta..
    tapi kita xsedar sbnrnya ramai yg buta krna cinta..
    pkra buruk pon dikata baik..mcm budak2 sekrng la..
    ish..xtaw nk kate pe..huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. ustazah cakap, masa bercinta syaitan putarkan keburukan 360 darjah jadi baik.. bila kawen, dia outar balik 360 darjah kebaikan tu kepada keburukan... :)

      Delete
  5. yang buta tuh manusia , tapi carik jalan macam mana nak salah kan cinta , hehehe !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cinta selalu memeningkan kepala.. eh.. betol ke CP?? hehehe

      Delete
  6. hehehehe , ape yang betul ? manusia nih , buta hati :P

    ReplyDelete

♥Budak Chubby mintak Comment♥