❤FolloW me❤

Friday, November 30, 2012

Komen anda : Cinta antara 2 darjat


nampak gambar kat atas??
law tengok kat tb ka, novel ka... 
banyak sangat yang tunjukkan kisah cinta cam nie.
kan2??
dalam kehidupan seharian *certain person je kot* mungkin pernah lalui benda nih.
kesudahannya, ada yg positive, ada yg negative..
ad yang bahagia, ada yang derita, ada yg merana...
smp ada yg taubat x nak bercinta lagi...
antara faktor yg selalu jadi ukuran tuk cinta begini tak lain x bukan...
harta... kehenseman (erk?... cinta 2 buta kan?) :)
keluarga... halangan dari keluarga...
let's discuss together..
sharing is caring kan?
so, ape komen korang tentang Cinta Antara 2 darjat / Cinta terhalang / Cinta tak kesampaian 
seperti di atas... :)

sambil2 tu, law ad masa, sudi2 kan la meriahkan 1st segmen nih...
click gambar kat bwh tuk T&C


peace no war babe.. :)


❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

8 comments:

  1. memang mcm2 kisah cinta...
    tp restu keluarga mmg penting...
    bila dah dpt restu keluarga...
    kena jaga hati keluarga tu juga...
    kalau berbeza darjat...
    org sekeliling mgkn ada yg mencemuh...
    tp kite bahagia kan?...
    mulut org...tak boleh nak tutup...
    alam perkahwinan mmg seindah percintaan...
    namun ianya penuh dengan liku2 cabaran...
    jadi jgn lupe berdoa kepadaNya untuk kebahagiaan keluarga yang disayangi berkekalan ke akhir hayat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang cakap, alam perkahwinan tak sama dengan alam percintaan. apa pendapat awk? :)

      Delete
  2. semua tu bgntung pada jodoh, susah cmne pon kalau da dtakdirkan akn besatu jugak,hehe n yg paling pnting restu keluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. restu mak ayah yg paling penting

      Delete
  3. hish , CP pown tataw la , ade kew berlaku dalam dunia realiti , tapi biasala dunia , dengan kuasa allahuakbar , apa yang mustahil kan ?? biasala orang memilih dajat nih , bagi CP dalam memilih pasangan or menantu nih , tak perlu la nak pilih darjat ke rupa ke hape kan . sebab yang penting iman dalam hati , kite nanti nak didik anak bukan gune rupa ke harta semata ... tapi guna akal dan pertimbangan yang betul ...

    then , mcm mana pown mak ayah kite , diorang cuma nak terbaek untuk kite je , bukan ape ..

    betul ke CP komen nih :P

    ReplyDelete
  4. biasa lah , adat dunia kan ? mcm2 dah jd skrang neyh , hidup nak kemewahan jee kan ? well ,

    jum ke blog sy , ada entry baru :)

    ReplyDelete
  5. Darjat ni manusia je yg pandang.Memang banyak dalam cite2 kt tb.Realiti pon ada jugak cuma sekarang ni dah kurang cket kot.Sekadar pandangan sy.Lebih baik mengikut landasan Islam dalam memilih pasangan.Di samping tu istikharah utk mohon petunjuk dari Allah. :)

    ReplyDelete
  6. cinta nih ade mcm2 ragam. pade Sya kLw da jodoh xkemane.. huhu

    BTW, Sya br foLLLow bLog Atien. free,visit/foLLow blog Sya jugak ek~
    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete

♥Budak Chubby mintak Comment♥