❤FolloW me❤

Tuesday, November 13, 2012

SEGMEN:6 pekara tentang saya II


Assalamualaikum..... ihiks... 1st time srtai sgmen2 nih.... org lain da sampai ke bulan, aku plak baru merangkak nk mengeja B.U.L.A.N... Cik Kina, segmen anda yang prtama chek join.... i give u BIG SMILE.. gegegge....

barang siapa yang nk join, dipersilakan yerkk... :)

okeh..... back to the topic.... apakah 6 perkara yang anda prlu tahu tentang saya.... erkk.. perlukah???
hehehe...

pErtamA : CHEK SUKA BERcerpen

cerpen?? cer..pen.... ohho..... bercerpen atau menulis a.k.a menaip cerita pendek nie memang salah satu hobi kegemaran aku sejak zaman sekolah lagi... aku pernah bergandingan err.... tak, bertanding ngan kawan sekelas aku mereka satu kisah atau cerita pendek dalam masa sehari and teman2 sekelas yang akan menjadi juri tak rasmi.... pemenangnyerr??? hehehe.... xder pemenang sebab juri2 tu taw baca jer.... masa skolah dulu2 aku pernah sertai pertandingan menulis cerita peringkat daerah kalau tak silap... tapi tak menang.... ceritanya aku wat pasal sorang student pompuan nie, dia berdendam dengan cikgu pompuan dia sebab cikgu tu jadi penyebab abang dia mati.... da nasib cerita tu tak menang... huhuhu.....
minat tu aku bawak sampai laa skang nie tahun 3 di UiTM.... cerita bukan sedap sgt pon.. saje nak test market.. time aku free n tahap kerajinan aku meningkat, aku taip la cerita yang aku minat... cerpen aku da banyak yang siap, tp handwriting punyer... aku malas lagi nak taip.... 1 cerpen yang da siap aku taip aku da publishkan kat blog aku.. :)

kEduaA : CHEK ANAK bongsu

seperti yang anak beranak aku taw, aku nie anak bongsu dari 8 beradik (yang sama mak n ayah) and 2 beradik lelaki lagi (sama ayah tapi lain mak). oh yess... lau ikutkan, kiranya aku nie anak yang ke 10 drpada 10 orang adik beradik la....


kEtigA : STUDENT UiTM (dihatiku)

aku merupakan pelajar tahun akhir Dip. in Science.... insyaALLAH bulan 4 tahun depan, aku abis Dip then x sabaq2 nak sambung Degree..... :D

kEempaT : SUKA berangan

kalau korang baca kesemua cerpen yang aku buat, korang memang da boleh agak yang aku nie suka berangan. nak tido pon kena berangan dulu. kalau duk saja2 x wat kije, sah2 memang aku berangan.. dalam kelas kalau lecturer yang mengajar tu memang x pandai buat lawak or cara dia mgajar tu memang Kay...Owww...., maka aku pelajar yang cemerlang ini, akan menongkat dagu dan mula berfantasi di dalam mindaku ini.. :D

kElimA : KATAKAN TAK KEPADA IKAN2 YG besar dan pelik!!

bagi korang, ikan bawal, ikan paten, ikan keli, ikan haruan tu tak pelikkan?? tapi bagi aku, ikan tu memang pelik... aku anti kepada ikan2 yang besar, ikan sungai, dan ikan2 yang aku listkan sbg PELIK bin AJAIB walaupon bagi orang lain ikan tu tak pelik.... huhuhu.. ikan besar yang aku boleh sumbat ialah ikan tongkol... tu memang favorate aku.... <peace>
selain daripada tu, aku alah kepada kerang dan ketam... semua yang jenis bercengkeram kecuali UDANG!!
ohho.. pada ular, haiwan yang merbahaya itu pula, aku memang fobia habis.... tengok gambar pon aku tak sanggup...

kEenaM : PEMINAT TEGAR budu

pernah dengar nama B.U.D.U?? pernah makan budu??? kalau kat tganu n kelantan, memang femess ngan budu... biasa aku dengar member2 aku dr kelantan sindir member diorang yg cuba cakap KL.. dia cakap... "tak yah cakap KL la, bergoncang botol budu"..... huhuhu
budu nie kita makan ngan nasi.... cicahkan ikan pada budu, mixkan dengan nasi, then ngappp!!! nyum nyum.... nak budu yang sedap.... campurkan budu dengan bawang mayang, cili, n perah limau nipis.. terangkat you!!!

huhuhu... abis semua masuk.. budu la ape la... tapi itu perkara yang perlu anda tahu tentang saya.. :)

kat sini aku nak tag :
CP
Cik LULU

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

13 comments:

  1. hehehe , ajak CP join yerr , menarik segmen nih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cp... yup.. hehehe... nie segmen yg ptama chek join dalam hati yg remuk redam teringatkan mak.. huhuhu... ada masa nti nk try gak wat segmen.. nmpak cam menarik jer... :D

      Delete
  2. taw takpe , CP pown rase mcm menarik je , hehehe , CP pown tak pernah lagik bwt segmen nih , heheh , join tuh banyak kali , hehehe, tuh pown CP pilih yang senang join jerr , hehehe !!

    ReplyDelete
  3. Stop ! Rimas Ah! http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/11/stop-aku-rimas.html

    ReplyDelete
  4. wah..thanks sudi join,..kina pom student uitm di hatiku,...n
    kina pom x suka ikan besau2..huhu..ikan tongkol aka ikan aya kina minat lah...feberet jugak..yuhuuuuu...


    salam kenal dari kina..:)

    ReplyDelete
  5. cik lobak singgah dari segmen yg sama salam kenal..
    new follower ;D

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/segme-2-6-perkara-tentang-saya-ii.html

    ReplyDelete
  6. ciksu pon tak suka ikan besau2 ..hihih

    ReplyDelete
  7. meh kita tubuhkan kelab anti-ikan besau2... hahaha

    ReplyDelete
  8. dr segmen yg same=)

    heheh kalau tgk megafish kt astro tu kompem menggigil ni,haha sbb ikan situ besar2

    ReplyDelete

♥Budak Chubby mintak Comment♥