❤FolloW me❤

Wednesday, September 25, 2013

Arau, Perlis

Assalamualaikum.....
da nak masuk 26hb September 2013....
bermakna da hampir 26 hari jugak aku kat bumi perlis nih....
amik Tech Marine....
banyak dugaan yang dihadapi disini..
bukan sahaja dengan masalah kewangan,
tapi masalah dalam pembelajaran....
seriously,ari nie baru settle semua sal course registration.
da bley tarik nafas lega untuk itu...
huhuhu...
1st day jejak UiTM arau nie, rasa nak terbuntang bijik mata....
apatah lagi dengan kakiku.. rasa nak tercabut terus.....
jauh nohh....
huhuhu..
baru dua tiga ari nie blajaq naik bas UiTM p n balik dari kampus...

iduk umah sewa taw...
kat Taman Seri Arau...
:)
alhamdulillah, keadaan umah baik2 aja....
total 1 umah 8 orang....
tapi 2 la... masalah x dak kenderaan....
jadi, kena bersusah payah skit nak ke kampus
n gunakan sepenuhnya kemudahan bas yang disediakan oleh UiTM..
tu pun kalau sempat kejaq bas la.... law tak, sila la berjalan kaki n berpayung..
sesungguhnya kepanasan di sini tidak mampu diungkapkan dengan kata-kata...
huhuhuhu

kami student UiTM chendering, KT seakan kena kejutan yang berkali ganda bila tgk besaran kampus disini..
bersyukur la adik2 yang skang ni blaja kat Chendering...
:)

isnin lepas, my classmate n me da start klas swimming...
jauh noo nk pi blajaq swimming...
kena p alor staq...
naik bas pkol 7 pagi sbb klas start 8am...
(kelas ktorang ada dalam +/-13  orang student aje... 8 pompuan n the rest are lelaki la... ;))
swimming tuk lelaki n pompuan dia asingkan..
kalau yg pompuan dia p pkol 7am, yang lelaki p dalam pkol 10am...
good news.. hehehe.. aku da pandai berenang sket2....
nak terapung pown da bley..
kalau dulu masa kecik2 asyik nak tenggelam jer kejenya bila masuk sungai n laut...
sakang nie da taw cam na... so da x risau lagi law nak mandi sungai or laut...
cuma yang aku risaukan skang nie, muka aku yang da sememangnya gelapa, kan bertambah GELAP...
redho je la
hikhikhik...


apepun.doakan moga aku terus tabah disini

❤Dah baca, cuba la komen lak. tQ❤

4 comments:

  1. wah , course yang mencabar tuh . hehehe , biasala dugaan belajar , takat panas terik tuh , biasa la tuh ... kiter kena hadapi rase susah tuh , baru kiter kenal erti hidup .... CP lebih rela merasa panas dari dimanjakan ...

    tahniah la ..

    belajar berenang ?? wah ... CP pown tak pandai berenang , hehehe ~ tapi pernah belajar dengan abang , tuh pown sekerat jalan , berenang nih penat la , ahahaha , rase macam berlari pown ade ...

    kalaw tak salah la .. hehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st time brenang ad la terminum seteguk dua air kolam tuh... eeeyerkkk...
      hahahahah

      Delete
  2. tahniah dik study kat sane n gudluck yer,heheh moge dpermudahkan sgale urusan tu yer,,

    ok fine akk jeles sbb xpandai berenang,hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks akak... baru blaja basic la kak.. x pnd mane pown lagi... asyik terminum air kolam jer... kite nie yang renek2 nie, asyik nak tenggelam aje lam kolam... :D

      Delete

♥Budak Chubby mintak Comment♥